T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / AVCILAR - Ali Karay Ortaokulu

Ana Sınıfımız

 

Ali Karay Ortaokulu Anasınıfına hoş geldiniz.

Biricik yavrularımız, onlar için yeni ve gerekli yaşantıya ilk adimi bu okulda atıyorlar.

Anasınıfında atacağımız sağlam temeller çocuklarımızın okul yaşamı boyunca kullanacağı öğrenme yeteneğinin gelişimine çok önemli katkılar sağladığı bir gerçektir. Öğrencilerimiz yaşamlarının sihirli yılları olan okul öncesi dönemde, yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğundan, gelişmelerinin her alanında desteklemeleri gerekir. Bu amaçla biz okul öncesi öğretmenleri çocukları bedensel, zihinsel, sosyal, din ve duygusal yönden gelişmelerini desteklemek ve temel alışkanlıklar kazandırmaya yönelik eğitim faaliyetlerini yürütürüz.

Günlük programda, en etkili ve kalıcı öğrenme yaşantılarını öğrencilerimize sunarken teknolojiden sıkça yararlanırız. Çocuklarımız düşünen, yaratıcı, özgün varlıklardır.       
Eğitim ayni zamanda bir sosyalleşme sürecidir. Anasınıfında özel gün ve haftalarla, öğrencilerimizin, sosyal çevreye uyum sağlamaları, kültürümüzü tanıyıp sevmeden, paylaşma yardımlaşma ve işbirliğini öğrenmeleri, çevresini kendisini tanımalarını hedefliyoruz.

Bir amacımızda öğrencilerimizi, sevgi ve saygıyla layık bireyler olduklarını onlara hissettirmektir. Anasınıfında her çocuk birbirini dinler ve anlamaya çalışır, siyasini bekler arkadaşına yârdim eder kendisinden farklı olan bireyleri arkadaşlarını kabul eder ve sever. Engelli arkadaşını daima kollar, kendini ve çevresini temiz tutar. Yanlış davrandığında özür dilemeyi bilir, araç ve gereçleri itinalı kullanır, beslenme kurallarına uyar, selamlaşmayı bilir.

Öğrencilerimizin, esnek yeniliğe açık, mutlu, bağımsız, üretken, özgür düşünen bireyler olarak yetiştirmeleri için okulumuz imkânlarını sonuna kadar kullanıyoruz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.07.2013 - Güncelleme: 03.11.2020 11:50 - Görüntülenme: 3009
  Beğen | 2  kişi beğendi